کارت بازرگانی مجوزی اختصاصی است كه به هر شخصی که داشته باشد اعم از افراد حقيقي يا حقوقي به موجب ماده 2 قانون صادرات و واردات مصوب 1372/04/02 مجلس شوراي اسلامي ایران این مجوز داده مي شود به امر تجارت خارجي بپردازد. بر اساس قانون جاری ایران كه در حال حاضر در دست اجراست اعتبار كارت بازرگاني از تاريخ صادر شدن يكسال مي باشد. تمديد كارت بازرگاني با ارائه مدارك لازم براي براي مدت مذكور انجام مي گيرد و در دفعات بعد نيز به همين ترتيب ادامه مي يابد.

کارت بازرگانی چیست؟ مهم ترین مزایای کارت بازرگانی چیست؟ مراحل صدور و شرایط گرفتن کارت بازرگانی و تمدید آن ؟ هزینه اخذ کارت بازرگانی ؟

کارت بازرگانی - نحوه صدور کارت بازرگانی مراحل ثبت نام

کارت بازرگانی چیست؟ commercial id card

بر اساس قوانین گمرکی کشور، کارت بازرگانی مجوزی است که دارنده ی آن، اعم از شخص حقیقی و حقوقی، می توانند ااقدام به تجارت در عرصه واردات و صادرات کالا کند. این تجارت برون مرزی از ثبت سفارش و ترخیص کالا تا واردات از مناطق آزاد، حق العمل کاری در گمرک و صادرات کالاهای مجاز را در بردارد. بر این اساس، ورود و صدور کالا برای کلیه تجار آزاد نیست و بازرگانانی می توانند مبادرت به ورود و صدور کالا کنند که دارای کارت بازرگانی باشند.

صدور کارت عضویت بازرگانی موکول به آنست که اصولاً تجار موسسه ی خود را در دفتر ثبت تجارتی ثبت کرده و دارای دفاتر پلمپ شده ی تجارتی باشد و عضویت اتاق بازرگانی محل خود را نیز قبول کرده باشد. در مورد شرکت های تجارتی، کارت بازرگانی به نام مدیر مسئول شرکت صادر می شود.

بازرگانانی که تقاضای صدور کارت بازرگانی می نمایند باید طبق فرم های چاپ شده از طرف اتاق بازرگانی اطلاعات مربوط به تجارت خود را به اتاق بازرگانی بدهند و از طرف دو نفر از اعضای اتاق بازرگانی معرفی شوند. صدور کارت برای بازرگانان و شرکت های خارجی منوط به معامله متقابله است، یعنی در صورتی به بازرگانان خارجی کارت بازرگانی داده می شود که کشور آن ها نیز به بازرگانان ایرانی اجازه فعالیت تجاری بدهد.

انواع کارت بازرگانی

کارت بازرگانی بر اساس دو نوع شخص حقیقی و حقوقی صادر می شود.

در صورتی که یک شخص به تنهایی و فارغ از مؤسسه و شرکتی که در آن مشغول به کار است درخواست صدور کارت دهد در آن صورت برای او کارت بازرگانی صادر خواهد شد.

اما اگر صدور کارت برای یک مؤسسه و یا شرکت تجاری صورت گیرد، در آن صورت کارت حقوقی نامیده می‌شود.

این دو نوع برگ در ظاهر تفاوت چندانی ندارند، اما کارت بازرگانی حقوقی به سبب داشتن مزایای بیشتر در عرصه‌ی تجارت جهانی و صادرات و واردات برخی کالاهای خاص از اعتبار بیشتری برخوردار است و امتیازات بهتری در عرصه تجارت نصیب افراد می‌گردد.


1- کارت عضویت تجاری:
 

به‌عنوان متداول‌ترین و البته اصلی‌ترین نوع شناخته می‌شود. اگر این کارت بارزگانی را داشته باشید، می‌توانید در زمینه‌هایی مانند صادرات، واردات، ترخیص کالا، امر گمرکی و … فعالیت کنید.

2- کارت عضویت موردی:

 این کارت که تقریباً یک کارت یک بار مصرف است، مورداستفاده افرادی قرار می‌گیرند که فقط یک بار قصد ترخیص کالا از گمرک و چنین فعالیت‌هایی دارند.

3- شرکت ها تولیدی و صنعتی:

 واحد‌های صنعتی و تولیدی که کالاها و مواد مختلفی تولید می‌کنند، برای پیش برد کارهای خود نیاز به مواد اولیه و متریالی دارند که مقدار قابل‌توجهی از آن‌ها، از طریق واردات تأمین می‌شود. بنابراین چنین واحد‌هایی نیاز دارند که به‌صورت مستقل و دائمی به تحویل مواد اولیه و همچنین صدور برخی کالاها بپردازند. بدین‌ جهت برای واحدهای تولیدی و صنعتی صادر می‌شود.

4- کارت عضویت بازرگانی خدماتی

برخی از واحدها نیز هستند که برای ارائه خدمات خود نیاز به برخی مواد اولیه وارداتی دارند که برای این‌گونه واحد‌ها، کارت خدماتی صادر می‌شود. ماهیت این کارت و حتی شیوه اخذ آن، با تولیدی و صنعتی یکسان بوده و تنها اسماً با هم تفاوت دارند.

5- شرکت‌های تعاونی:

 شرکت‌های تعاونی نیز برای پیش برد کارهای خود به کارت نیاز دارند که بدین‌جهت می‌توانند کارت خود را از اتاق‌های تعاون، اخذ نمایند.

6- کارت عضویت بازرگانی اشخاص حقیقی: 

این کارت برای افرادی صادر می‌شود که قصد دارند شخصاً به انجام تجارت و واردات و صادرات بپردازند.

7- کارت اشخاص حقوقی: 

معمولاً شرکت‌ها، اتحادیه‌ها، مؤسسات و… به‌عنوان اشخاص حقوقی شناخته می‌شوند. برای پیش برد فعالیت‌های تجاری اشخاص حقوقی، اخذ برگ بازرگانی اشخاص حقوقی نیاز خواهد بود.

مراحل صدور و شرایط گرفتن کارت بازرگانی و تمدید آن

راهنمای ثبت درخواست در سایت cscs.chambertrust.ir


۱. ابتدا اطلاعات خود را در این پیشخوان ثبت نمایید.

۲. سپس فرم هایی که به صورت الکترونیکی در اختیار شما قرار داده می شود را چاپ نموده و تکمیل نمایید.

۳. در ادامه، اطلاعات پرونده خود را تکمیل نموده و پس از اسکن تصویر مدارک، فایل های مربوطه را در این پیشخوان بارگذاری نمایید.

۴. با ثبت درخواست و تایید نهایی، پرونده شما به صورت الکترونیکی برای اتاق مربوطه ارسال می گردد.

۵. بررسی پرونده شما به صورت غیر حضوری انجام خواهد شد.

• درصورت ناقص بودن پرونده، از طریق پیامک و پست الکترونیکی به شما اطلاع داده می شود تا با مراجعه مجدد به همین پیشخوان، اطلاعات و مدارک را تکمیل نمایید.

• درصورت کامل بودن پرونده، از طریق پیامک و پست الکترونیکی به شما اطلاع داده می شود تا با در دست داشتن اصل مدارک، جهت تکمیل ثبت نام به اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یا اتاق تعاون مربوطه مراجعه نمایید.

۶. تا زمانی که ورق را تحویل نگرفته اید؛ می توانید با مراجعه مجدد به این پیشخوان از آخرین وضعیت درخواست خود در اتاق بازرگانی/ اتاق تعاون/ سازمان صنعت معدن و تجارت مربوطه مطلع شوید.

مراحل سایت  cscs.chambertrust.ir برای گرفتن کارت بازرگانی

مهم ترین مزایای کارت بازرگانی چیست؟

  1. عضویت در اتاق بازرگانی
  2. واردات و صادرات از منطقه آزاد تجاری
  3. مبادرت به امر صادرات و واردات کالا به صورت تجاری
  4. ثبت سفارشات و ترخیص کالا
  5. مبادرت به حق العمل کاری در گمرک
  6. ثبت نام تجاری لاتین
  7. شرکت در نمایشگاه های  ملی و بین المللی داخلی و خارجی
  8. ارتباط با تجار خارجی
  9. صدور ویزای تجاری
  10. صدور گواهی مبدا
  11. مبادله اطلاعات تجاری در سطح جهان
  12. ثبت نام تجاری در خدمات صادرات
  13. شناخته شدن به عنوان بازرگان برای اشخاص حقیقی

تیکبرای انجام مراحل 16 گانه ثبت سفارش و ترخیص کالا، یعنی از زمان درخواست خرید کالا، انجام امور مربوط به پرداخت تا ترخیص کالا از گمرک نیازمند داشتن کارت بازرگانی می‌باشیم. صدور و یا تمدید کارت بازرگانی حقوقی یا کارت بازرگانی حقیقی در تعیین مسیر کالا ( سبز ، زرد ، قرمز ) دخالت دارد. اما فارغ از این مسئله داشتن این کارت الزامی است.

واردات و صادرات از منطقه آزاد تجاری

با توجه به اینکه واردات و صادرات از مناطق آزاد صنعتی-تجاری معاف از مالیات هستند، افراد و شرکت‌های تجاری بسیاری اقدام به این کار می‌کنند. اما داشتن کارت بازرگانی پیش نیاز این نوع صادرات و واردات است.

گرچه از مزایای کارت بازرگانی واردات و صادرات از منطقه آزاد است، اما صرفا با یک کارت شما از پرداخت مالیات  کارت بازرگانی معاف نمی گردید بلکه باید مجوزهای لازم برای فعالیت اقتصادی و سرمایه گذاری در مناطق آزاد را کسب نمایید .

عضویت در اتاق بازرگانی

عضویت در اتاق بازرگانی با گرفتن کارت بازرگانی

عضویت در اتاق بازرگانی از مزایای کارت بازرگانی است.

اتاق بازرگانی یا هیئت تجارت شکلی از شبکه تجاری است. به عنوان مثال، یک سازمان محلی از مشاغل که هدف آن پیشبرد منافع مشاغل است. صاحبان مشاغل در شهرها و شهرها این جوامع محلی را تشکیل می دهند تا از طرف جامعه تجاری حمایت کنند. مشاغل محلی عضو هستند و هیئت مدیره یا شورای اجرایی را برای تعیین خط مشی اتاق انتخاب می کنند. سپس هیئت مدیره یا شورا یک رئیس، مدیرعامل یا مدیر اجرایی را به اضافه کارکنان متناسب با اندازه، برای اداره سازمان استخدام می کند.

یک اتاق بازرگانی ممکن است یک انجمن داوطلبانه یا اجباری از شرکت های تجاری متعلق به مشاغل و صنایع مختلف باشد. آنها به عنوان سخنگویان و نمایندگان یک جامعه تجاری عمل می کنند. آنها از کشوری به کشور دیگر متفاوت هستند.

به موجب آیین‌نامه نحوه عضویت در اتاق‌های بازرگانی و صنایع و معادن جمهوری اسلامی ایران که در سال سال 1374به تصویب رسیده است. یکی از شروط عضویت در اتاق‌های بازرگانی داشتن کارت حقیقی یا حقوقی است. البته عضویت دارای شرایط دیگری نیز است، که در مقاله‌ای مجزا به آن می‌پردازیم.

ثبت نام تجاری به صورت لاتین

ثبت برند تجاری به صورت لاتین دارای شرایطی است. اما مهم‌ترین آن‌ها داشتن کارت بازرگانی است. بدون داشتن این کارت، ثبت برند لاتین محال است. جهت ثبت نام تجاری لاتین چه کلمه ریشه فارسی با فونت لاتین و چه در کل ریشه لاتین داشته یاشد، تفاوتی در وجود کارت بازرگانی نیست.

معایب داشتن کارت بازرگانی

مسلما داشتن این عضویت خالی از عیب و مشکل نیست، بنابراین کارشناسان ثبت آرمانی وظیفه خود می‌دانند در مورد معایب داشتن کارت بازرگانی نیز توضیحاتی دهند.

علاوه بر داشتن هزینه اولیه جهت دریافت کارت، دارندگان مشمول قوانین مالیات بر ارزش افزوده خواهند شد.

همچنین در سالیان گذشته بعضا دیده شده، افرادی که به اجاره کارت خود پرداخته‌اند، دچار مشکلات عدیده شده‌اند.

مدارک لازم برای دریافت کارت بازرگانی

مدارک مورد نیاز برای دریافت کارت بازرگانی اشخاص حقوقی:

1.اصل اظهارنامه ی ثبت در دفاتر بازرگانی با امضای مدیر عامل یا رییس هیأت مدیره.
2. اصل گواهی پلمپ دفاتر از اداره ثبت شرکتها.
3.سه قطعه عکس سه در چهار مدیر عامل.
4.اصل وکپی مدارک تحصیلی معتبر.
5. اصل کارت پایان خدمت یا معافیت دایم و یک سری کپی.
6. اصل گواهی عدم سوءپیشینه مدیر عامل با اعتبار 6 ماهه
7. فرم کارت و عضویت.
8. اصل مفاصا حساب مالیاتی موضوع ماده 186 قانون مالیاتهای مستقیم مبنی بر بلا مانع بودن صدور کارت بازرگانی.
9. کپی روزنامه رسمی تأسیس و تغییرات شرکت.
10. اصل کارت ملی مدیر عامل جهت برابر با اصل بودن مدارک شناسایی.
11. داشتن حداقل23 سال تمام.
12. اصل گواهی تأیید بانک مبنی بر حسن اعتبار بانکی به نام شرکت.
13.ارایه سند مالکیت محل شرکت یا اجاره نامه.
14. برای شرکتهای با مسؤلیت محدود، ارایه یک برگ کپی تقاضانامه ثبت شرکتهای داخلی و شرکت نامه رسمی که ممهور به مهر اداره ثبت شرکت باشد.
15. ارایه یک برگ کپی اظهارنامه ثبت شرکتهای خاص یا عام با مهر اداره ثبت شرکتها در مورد شرکتهای سهامی خاص.


مدارک مورد نیاز برای دریافت کارت بازرگانی اشخاص حقیقی:


1. اصل اظهارنامه ثبت نام در دفاتر بازرگانی.
2. اصل گواهی پلمپ دفاتر در اداره ثبت شرکتها.
3. گواهی عدم سوء پیشینه.
4. اصل گواهی مربوط به آخرین سال عملکرد مبنی بر بلامانع بودن بودن صدور کارت شناسایی تجاری در سال جاری.
5. اصل مدارک شناسایی.
6. اصل مدارک تحصیلی.
7. داشتن 23 سال تمام.
8. اصل کارت پایان خدمت یا معافیت.
9. اصل گواهی حسن اعتبار بانکی.
10. ارایه کد اقتصادی جدید.

کارت بازرگانی برای چه فعالیت‌ هایی صادر می‌شود؟

به موجب قوانین بازرگانی، فعالان اقتصادی می‌توانند پس از ثبت نام و پرداخت هزینه کارت‌ بازرگانی در فعالیت‌های زیر استفاده نمایند:

فعالیت تجاری: هرگونه فعالیت در زمینه تجاری، واردات و صادرات، ثبت سفارش و ترخیص کالا و … مربوط به کارت شناسایی تجاری می‌باشد.

انجام فعالیت خدماتی: در صورتی که شخصی مجوز فعالیت‌های خدماتی را داشته باشد، با دریافت کارت بازرگانی خدماتی فقط می‌تواند در زمینه خدماتی به فعالیت بپردازد.

فعالیتهای موردی: در صورتی که افراد خواستار فعالیت تجاری برای یکبار باشند کارت موردی برای آنان صادر خواهد شد. فعالیت تولیدی یا صنعتی: این کارت فقط برای اشخاص حقوقی که مجوز رسمی برای سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های تولیدی و صنعتی دارند صادر می‌شود و اشخاص حقوقی از این کارت می‌توانند برای خرید تجهیزات لازم تولید خود استفاده نمایند.

نکات مهم در مورد دریافت عضویت بازرگانی

  1. کارمندان تمام‌وقت دستگاه‌های دولتی نمی‌توانند کارت بازرگانی دریافت نمایند.
  2. ارائه حداقل مدرک تحصیلی دیپلم الزامی است.
  3. حضور متقاضی یا نمایندۀ قانونی او در مرحله برابر اصل و تحویل کارت الزامی است.
  4. برای هر واحد ملکی فقط یک کارت بازرگانی صادر می‌گردد.
  5. حضور متقاضی در کلاس‌های آموزشی بر اساس نوع مدرک تحصیلی، پس از مراجعه به اتاق الزامی است.
  6. کلیه مدارک در محل اتاق برابر اصل می‌گردد.

منابع:

سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند

اتاق بازرگانی

Chamber of commerce

سئوالات متداول

مزایای داشتن کارت بازرگانی چیست؟

واردات و صادرات از منطقه آزاد تجاری و عضویت در اتاق بازرگانی.

چند نوع کارت بازرگانی داریم؟

هفت نوع کارت بازرگانی داریم. مهم ترین کارت بازرگانی ها حقوقی و حقیقی هستند. در مقاله شمارا بیشتر با هفت مدل کارت بازرگانی آشنا می کنیم.

آدرس سامانه اخد کارت بازرگانی چیست؟

برای گرفتن کارت امور بازرگانی باید به آدرس https://cscs.chambertrust.ir مراجعه کنید.

هزینه گرفتن کارت بازرگانی چه قدر هست؟

عضویت در اتاق بازرگانی و اخذ کارت شامل هزینه های ثابت می باشد. اگر گرفتن کارت را به کارشناسان ما بسپارید، هزینه دستمزد مشاوران ما به این هزینه ها اضافه می شود.

10 پاسخ

  1. بازتاب: محدثه حسین زاده
  2. سلام، ببخشید من تویِ قسمتِ شرایط گرفتن کارت یه چیزی رو متوجه نشدم
    منظور از سه سال سابقه‌ کاری چیه؟
    یعنی منظورم اینه که طرف باید چطوری ثابت کنه که سه سال سابقه کار داشته؟

  3. سلام
    من پروانه بهره بردای معدن دارم و بنام حقیقی است برای اخذ کارت بازرگانی حقیقی پروانه کفایت میکند و آیا مفاصا حساب مالیاتی و پرینت اعتبار بانکی لازم است؟

  4. سلام.
    چرا بعضی ها که کارت بازرگانی دارند ممنوع الخروج می شوند؟

  5. وقتتون بخیر. می تونیم کارت بازرگانی شخصی بگیریم و باهاش برای مصرف شخصی خودرو وارد کشور کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *